Arkta Rakennus rakentaa A-Kruunulle kohtuuhintaisia korkotukivuokra-asuntoja uudelle Raholanharjun alueelle Länsi-Tampereella. Luonnonläheinen alue sijaitsee kävelymatkan päässä valmiiden Tesoman Westerin palveluiden, lähijunaseisakkeen, koulujen ja päiväkotien läheisyydessä osoitteessa Pesukatu 14. Seitsemänkerroksisen kerrostalon naapurustossa tulee olemaan myös uusi lähikauppa Lidl ja päiväkoti.

Kohde on saanut rakennusluvan ja rakentaminen käynnistyy lokakuussa. Suunnitelmissa on, että asukkaat pääsisivät muuttamaan asuntoihin syksyllä 2025. Asunnot tulevat haettaviksi kolme kuukautta ennen valmistumista ja asukkaat valitaan Aran ohjeistuksen mukaan.

Pääurakoitsijana on Arkta Rakennus Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Sweco Finland Oy.

Tämä on A-Kruunun toinen hanke uudelle alueelle, jossa hyvien liikenneyhteyksien lisäksi on jo kattavat palvelut asukkaiden arjen toimintojen helpottamiseksi. Molempia hankkeitamme voi luonnehtia asuntotuotannon osalta laadukkaiksi perushankkeiksi, jollaiset ovat erinomaisia sekä rakentamisen jouhevuuden että kustannusten osalta, toteaa A-Kruunun projektipäällikkö Sonja Laaksonen.

Tässä on syntymässä viihtyisä kortteli, jossa talot on suunniteltu yhteistyössä A-Kruunun kanssa heidän tarpeidensa mukaan. Pääsemme hyödyntämään jo rakenteilla olevasta ensimmäisestä kerrostalosta saatuja hyviä kokemuksia. Arktan kehittämää Raholanharjun asuinaluetta jatkokehitetään kysynnän ja asiakkaidemme liiketoimintatavoitteiden pohjalta, mitä tässäkin on nyt päästy tekemään, kertoo projektipäällikkö Markus Karhu Arkta Rakennuksesta.

A-energialuokan taloon tulee asuntojakauma yksiöistä toivottuihin viiden huoneen perheasuntoihin. Rakennuksen kerrosala on 3205 kem2 ja huoneistoala 2306 hm2. Talon ylimpään kerrokseen tulee yhteistiloina talopesula ja kerhotila sekä talosaunaosasto, josta avautuu hienot näkymät ympäristön metsä- ja järvimaisemiin. Pysäköinti toteutetaan maantasopysäköintinä. Korttelin taloilla tulee olemaan yhteinen puistomainen sisäpiha leikkialueineen. Piharakennuksessa on lukittava pyörävarasto sekä pyörien huoltotila.

Tampereen kaupungin lähiöohjelma on lisännyt alueen palvelutarjontaa

Vanhan puretun liike- ja toimitilakeskittymän paikalle on Arkta kaavoittanut yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa Raholanharjun kerrostaloalueen, joka muodostuu puistomaisista sisäpihakortteleista. Lähijunalla pääsee Tampereen keskustaan vain 10 minuutissa ja kaupungin keskustaan on erinomaiset pyöräily-yhteydet. Vain 1,5 kilometrin säteellä ovat Tesoman Westerin palvelukeskus, kaupat, 1-9 luokkien uusi koulu ja päiväkoteja. Läheltä löytyvät myös palloilu-, uima- ja jäähalli, hiihtoladut sekä Tohlopin ja Tesomajärven uimarannat.

Lisätietoja:

Marko Nikander, vt. toimitusjohtaja, tekninen johtaja, marko.nikander@arkta.fi, 050 323 8502
Markus Karhu, projektipäällikkö, markus.karhu@arkta.fi, 050 351 9197
Jussi Reiskanen, hankepäällikkö, jussi.reiskanen@arkta.fi, 040 482 1710

ARKTA-konsernin muodostavat asuntorakentajat Arkta Rakennus Tampereen talousalueella, Arkta Reponen Helsingin talousalueella, Arkta Kultti Vaasan seudulla, sekä Arkta Turku Turun seudulla. Kouluja ja päiväkoteja rakentavat yhteiskuntatilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Uudellamaalla ja Arkta Kultti Vaasan seudulla. Heinolassa toimii betonielementtitehdas Arkta Laatuseinä.

Arkta tunnetaan vähähiilisyyteen tähtäävästä rakentamisesta, ollen edelläkävijä täyspuukerrostalojen rakentamisessa sekä asunto-osakeyhtiöiden oman aurinkoenergian hyödyntämisessä. ARKTA-konsernissa on rakennettu jo yli 16 000 asuntoa, joista noin tuhat on puurakenteisia. Liikevaihto vuonna 2023 oli 126 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee noin 210 henkilöä, jonka lisäksi se työllistää yli 1000 yhteistyökumppania.